Előfizetői tartalom

Mire készülnek a jegybankárok?

Portfolio
A válság minden országot másként érintett, van, ahol egészen súlyos károkat okozott, de olyan is van, ahol alig éreztette hatását, így nem meglepő, hogy a válságra adott válaszok jellegükben, méretükben és időzítésükben is igen nagy eltéréseket mutattak/mutatnak. Egy közös tényező mégis van, mégpedig az, hogy jelenleg valószínűleg a világ valamennyi jegybankárát az a kérdés foglalkoztatja, hogy miként - pontosabban mikor és milyen eszközökkel - vonják vissza mindazon intézkedéseket, amelyeket a likviditási problémák enyhítése/megoldása érdekében hoztak. A bizonytalanság óriási. Az alábbiakban sorra vesszük, hogy a közeljövőben milyen változásokra számíthatunk.

USA: U vagy V? Az Egyesült Államok gazdasági kilátásait övező óriási bizonytalanságot tükrözi, hogy miközben a kötvénypiaci szereplők U alakú gazdasági pályával számolnak, addig a részvénypiac úgy gondolja, hogy a gazdaságnak máris sikerült a válságból kilábalnia. Hogy kinek lesz igaza, azt egyelőre senki sem tudja. Az viszont igen valószínű, hogy egészen addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés