Előfizetői tartalom

Gyengül a H1N1, de tavasszal újra lecsaphat

Portfolio
December közepe óta folyamatosan csökken az influenza miatt orvoshoz fordulók száma. Csak akkor lehet azt mondani, hogy véget ért a járvány első hulláma, ha az elkövetkező két hétben is folytatódik ez a trend, az elmúlt hetekben ugyanis iskolai szünet volt és sokan nem dolgoztak, így orvoshoz sem fordultak a táppénzes papír miatt, mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Indexnek.

December 28. és január 3. között tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma: az orvosoknál 10 700-an jelentkeztek. Az influenzával az orvost felkeresők száma november elejétől december közepéig emelkedett, azóta csökkenő tendenciát mutat. Az influenzavírus aktivitása az országban alacsony, 100 ezer emberből átlagosan 107 fertőződik meg. Egyedül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés