Előfizetői tartalom

Példátlan adat látott napvilágot az USA-ban

Portfolio
Minden eddiginél alacsonyabb növekedési ütemet produkálták 2008-ban az amerikai egészségügyi kiadások - derül ki az egyik amerikai hatóság legfrissebb statisztikájából. Az Egyesült Államokban 2300 milliárd dollárt emésztenek fel az ilyen célú kiadások, és a GDP-arányos érték is tovább emelkedett. Mindez továbbra is azt mutatja, hogy az emelkedő kiadások egyre nagyobb terhet jelentenek a gazdaságnak.

2008-ban 4.4%-kal emelkedtek az egészségügyi kiadások az Egyesült Államokban. Ilyen alacsony növekedési ütemre az adatok rendelkezésre állása óta nem volt példa - áll a Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) kormányzati hatóság Health Affairs című folyóiratban közölt friss jelentésében. A kiadások növekedésének lassulása (2007-ben még 6%-os volt a bővülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés