Előfizetői tartalom

Bernanke: nem a Fed a felelős

Portfolio
A Fed a jövőben is mindent megtesz az eszközár-buborékok kialakulásának megfékezése érdekében - nyilatkozta Ben Bernanke az American Economic Association tegnapi, Atlantában tartott konferenciáján. A jegybankelnök szerint ennek legfontosabb eleme a felügyeleti és szabályozási feltételek szigorítása, a válság kirobbanásának ugyanis nem a tartósan laza monetáris politika az oka.

Reformok kellenek... Ben Bernanke szerint bár kétségtelen, hogy reformokra mielőbb szükség van, a jegybankároknak arra a szituációra is fel kell készülniük, hogy a reformok nem valósulnak meg, vagy megvalósulnak, a pénzügyi kockázatok azonban nem tűnnek el. ...nem kamatemelés A Fedet sokan kritizálják amiatt, hogy a 2000-2001-es recessziót követően túl sokáig tartotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés