Előfizetői tartalom

2010: a fény ott van az alagút végén

Portfolio
A piac optimista, egy újabb drasztikus visszaesés esélye elenyésző, de a kilábalás nyögvenyelős lesz, eshetnek még ki csontvázak a szekrényből - röviden így foglalta össze az Index a megkérdezett elemzők 2010-es prognózisait. Az egyes országok növekedésének mértékét elsősorban az adósságállományuk határozza meg, a régióban a választások is segíthetik a kilábalást. Az elemzők szerint a piacnak jó lesz a Fidesz várható fölényes győzelme - vagyis az, hogy többségi kormány alakulhat, ellentétben sok más régiós országgal, ahol fennmaradhat a kisebbségi, gyenge cselekvőképességű kormányzat, de a párt hallgatása a programról és egy esetleges koalíció növeli a kockázatot.

Bár nyáron egyes elemzők még úgy vélekedtek, lesz itt még vérzivatar, most úgy tűnik, hogy lassú növekedés jellemzi 2010-et, és a pénzügyi piacok ezt már be is árazták. "A makromutatók valóban lassú kilábalást jeleznek előre, a kérdés csak az, hogy ez önjáróvá válik-e 2010-ben, vagyis költségvetési és monetáris ösztönzők nélkül is folytatódik-e a kilábalás"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés