Előfizetői tartalom

Orvoshiány a világban - Stratégákra van szükség!

Portfolio
Több ezer milliárd dollárnak megfelelő összeget költ a világ az egészségügyre, a rendszerek működtetésére, a betegségek megelőzésére, az egészség megőrzésére. Az összeg jelentős részét az egészségügyben dolgozók fizetésére fordítják, miközben a munkaerőellátásban világszerte óriási problémák vannak - állítják a McKinsey szakértői legfrissebb tanulmányukban. A tanácsadó cég írása szerint az egészségügyi munkaerőpiacon jelentkező egyensúlytalanságok és válságos helyzetek megoldásához szükség van tapasztalt szakemberekre - a tanulmány megfogalmazása szerint stratégákra -, akik levezényelnék a szükséges változásokat.

Összesen 4000 milliárd dollárnak megfelelő összeget költünk globálisan az egészségügyre, melynek 60 százalékát a McKinsey legújabb tanulmányának állítása szerint az egészségügyi dolgozók (orvosok, ápolók, gyógyszerészek és más szakemberek) juttatásaira fordítjuk. A hatalmas összeg ellenére csupán néhány egészségügyi rendszer rendelkezik megfelelő előrejelzéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés