Előfizetői tartalom

Februárban kezdődhetnek az eurócsatlakozás előkészületei?

Portfolio
Bár a világgazdaság nagy részében véget érni látszik a recesszió, erre Magyarországon csak a negyedik negyedévtől számíthatunk. A kilábalás Magyarországon lassan fog beindulni, ám ha megvalósul a kedvező egyensúlyi pálya, a GKI legfrissebb prognózisa szerint akár 2010 februárjában parlamenti tárgyalások kezdődhetnek az ERM-II, az euró "előszobájának" tekintett árfolyamrendszerbe lépésünkről.

A tavaszi mélypont után világszerte folyamatosan erősödnek a konjunktúra- és tőzsdeindexek, erősödik a befektetési és kockázatvállalási kedv. Az előző negyedévhez képest a harmadik negyedévben az USA gazdasága 2,8%-kal bővült, míg az Európai Unió gazdasága 0,3%-kal. A GKI szerint a kilábalási folyamat fenntarthatósága egyelőre bizonytalan, az államok kormányai eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés