Előfizetői tartalom

Csodaország a válságban: Brazíliának meg sem kottyan

Portfolio
A latin-amerikai országok közül elsőként Brazíliában ért véget a recesszió. Annak ellenére, hogy a világgazdaság helyzete továbbra sem rózsás és az exportkereslet folyamatosan gyengül, a brazil döntéshozóknak korántsem okozott akkorra fejtörést a válság mint másoknak. A siker titka az erős belső keresletben rejlik.

A brazil gazdaság jelenlegi teljesítménye nemcsak dél-amerikai viszonylatban kiemelkedő (az április-júniusi időszakban negyedéves alapon 1.9 százalékkal növekedett a gazdaság), hiszen a világ vezető gazdasági nagyhatalmai (G20) között továbbra is számos olyan van, ahol még technikai értelemben sem ért véget a recesszió (technikai értelemben akkor mondhatjuk azt, hogy véget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés