Előfizetői tartalom

Megkezdte a kilábalást az orosz gazdaság is

Portfolio
Enyhült az orosz GDP esése, a harmadik negyedévben éves összehasonlításban 8,9 százalékkal lett kisebb a kibocsátás. Az éves volumenváltozás ugyan még szerény, de rövid bázison már kiemelkedő teljesítményt mutatnak az orosz statisztikai hivatal adatai, szezonális kiigazítás nélkül a harmadik negyedévben 13,8 százalékot emelkedett a bruttó hazai össztermék az előző negyedévről.

A kedvező GDP adatra a rubel 1,2%-os erősödéssel reagált, árfolyama 30,055 a dollárral szemben, az euróval szemben 44,2964. A megelőző negyedévekben tapasztalt éles visszaesés fő oka a készletek leépítése volt, ám ez a folyamat mostanra úgy látjuk, végéhez közelít - kommentált az adat megjelenése előtt Vlagyimir Osakovsky, az UniCredit moszkvai közgazdásza. Bárminemű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés