Előfizetői tartalom

H1N1: 14 ezer fertőzöttből egy hal meg

Portfolio
Az új influenza halálozási aránya alacsonyabb a szezonális influenzáénál, egy most publikált tanulmány úgy becsüli, hogy 14 ezer fertőzöttből 1 hal meg. Nehéz azonban egzakt módon összevetni az eddigi és az új influenza halálozási rátáját, mert még a fertőzöttek számáról is csak becslések vannak, és az új járványnak még nincs vége. Az új vírus jobban adaptálódik, jobban fertőz, közvetlenül is ki tud váltani súlyos tüdőgyulladást, és jobban veszélyezteti az egészséges fiatal felnőtteket, kismamákat és gyerekeket, mondta az Indexnek Pusztai Zsófia, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője.

Vajon halálosabb-e az új influenza mint az eddigi? Ha a hírekből indulunk ki, könnyen az az érzése támad az embernek, hogy egy súlyos járványról van szó, amelyben hetente, sőt két-háromnaponta halnak meg emberek. Igazolják ezt a számok? A baj az, hogy nincsenek igazán egyértelmű adatok. A halálozási arány egzakt kiszámítását eleve lehetetlenné teszi, hogy nem ismert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés