Előfizetői tartalom

Mégsem olyan katasztrofális a magyar gazdaság helyzete?

Portfolio
A tegnap megjelent harmadik negyedéves GDP-adatot általában meglehetősen kiábrándultan fogadták a szakértők, csupán néhány ponton fedeztek fel benne biztató jeleket. Az éves alapon 7,1 százalékos, negyedéves összevetésben pedig 1,8 százalékos esést mutató GDP-ről az OTP elemzőinek sokkal jobb véleménye van, ugyanis egy olyan statisztikai kérdésre hívják fel a figyelmet, ami alaposan átalakíthatja a gazdaság helyzetéről kialakított véleményt.

2009. harmadik negyedévében 7,1%-kal csökkent a GDP a múlt év azonos időszakához viszonyítva. A negyedéves alapon mért visszaesés mértéke 1,9%-ról 1,8%-ra csökkent. Az adat nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen és jelentősen eltér a régióban tapasztalt folyamatoktól is - írják jelentésükben az OTP elemzési központjának szakértői, ám rögtön hozzáteszik:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés