Előfizetői tartalom

Egis, Richter: javulást mutat a gyógyszerkassza

Portfolio
Javulást mutat novemberben a gyógyszerkassza, legalábbis, ami a tavalyi évhez viszonyított túlköltést illeti - derül ki az államháztartás novemberi, részletes adataiból. Az év első 10 hónapjában még 17.3 milliárd forinttal volt nagyobb a gyógyszerköltés a 2008-as adatnál, novemberre ez 16.54 milliárd forintra csökkent.

A költségvetés novemberben 27.346 milliárd forintot fordított gyógyszer támogatásokra, a 12 havi gördülő kiadások csökkenést mutatnak, ami azt jelenti, hogy megtört a több hónapja tartó növekedés. Így összességében nem romlott tovább a gyógyszerkassza helyzete.A fentieknek megfelelően az idei évben felhalmozott többletkiadás a tavalyi évihez képest 16.54 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés