Előfizetői tartalom

Egészségbiztosítási Alap: nem oldják fel a 9 milliárdos zárolást

Portfolio
A minisztérium nem oldja fel az idén év elején zárolt 13.5 milliárd forintos összeg még megmaradt, 9 milliárd forintos részét - derült ki Székely Tamás egészségügyi miniszter tegnapi, a parlament egészségügyi bizottságának ülésén elhangzott szavaiból. A tárcavezető indoklása szerint a feloldás veszélyeztetné az idei évre kitűzött 3,9 százalékos hiánycélt.

A miniszter az E-Alappal kapcsolatban az MTI tudósítása szerint ismertette, az alap várható idei bevétele 140 milliárd forinttal lesz kevesebb, mint az előirányzat. Hozzátette: az eredeti deficit 8 milliárd lett volna, de a gazdasági válság és az év közepén történt járulékváltozások miatt "ugrott" meg a hiány. A kiadási oldalon a természetbeni ellátások előirányzatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés