Előfizetői tartalom

Vajon az USA vagy Kína húz ki minket a bajból?

Portfolio
Gyenge ütemű gazdaságélénkülés vár ránk a következő években. A világszerte végrehajtott hatalmas mentőcsomagok, a gazdaság stimulusa idén és jövőre érezteti hatását, ez a hatás 2011-re azonban kifullad, az USA gazdasága újra recesszióba kerülhet - mutatott rá a UBS Wealth Management feltörekvő piaci elemzője Dr. Costa Vayenas ma tartott előadásán. Ugyanakkor a feltörekvő piacokban továbbra is magas a növekedési potenciál. Az előadás a Wealt Management csapata által elkészített globális pénzügyi kilátások című összefoglaló elemzés témáit járta körül.

Costa Vayenas bevezetésként rámutatott, ha az amerikai részvényindexek alakulását megvizsgáljuk 1825-2008 közötti évekre azt találjuk, az évek 70%-ban növekedést hoztak a pénzpiacnak. A mostani válság során, a Bloomberg kalkulációi szerint, 2800 milliárd dollár veszteséget kénytelen elkönyvelni a világ. Az ún. pénzügyi krízis thermométer, amely azt vizsgálja milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés