Előfizetői tartalom

A kamatcsökkentési ciklus végét emlegették a tanácsban

Portfolio
A két hagyományosan galamb személetű tanácstag, Bánfi Tamás és Neményi Judit 75 bázispontos kamatcsökkentést akart a legutóbbi monetáris tanácsülésen, Bihari Péter viszont megelégedett volna 25 bázispontos könnyítéssel - derül ki ma közzétett rövidített jegyzőkönyvből. Mint ismert, a többséget az a hat tag alkotta, akik kitartottak a fél százalékpontos egyenletes kamatcsökkentés politikája mellett.

A jegyzőkönyv ezúttal hosszabb a szokásosnál, hiszen a helyzetértékelő részben meríthetett az inflációs jelentés novemberi kiadásából, mi azonban szokás szerint a döntéskor elhangzott érveket ismertetjük, a kiemelések a szerkesztőtől származnak. A monetáris tanács tagjai egyetértettek abban, hogy a kereslethiányos reálgazdasági környezetben tovább emelkedett a jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés