Előfizetői tartalom

Bernanke: még nem kell félni az inflációtól

Portfolio
Még nem lehet azt mondani, hogy a gazdasági felépülés fenntartható, viszont az infláció egyelőre nem jelent veszélyt, így a jegybanki alapkamat emelése is várathat magára - nyilatkozta ma a Fed elnöke, Ben Bernanke. Az amerikai részvénypiacok nem reagáltak jelentősebb elmozdulással Bernanke beszédére, jelenleg mérsékelt pluszban tartózkodnak.

Ha eljön az idő, a Fed emelni fogja a jegybanki alapkamatot annak érdekében, hogy kontroll alatt tartsa az inflációt, ez az idő azonban még messze lehet - közölte az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed elnöke, Ben Bernanke mai beszédében. Az amerikai gazdaság továbbra is törékeny és a munkanélküliség magas, így az infláció jelenleg nem okoz problémát, most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés