Előfizetői tartalom

Amerikai munkaerőpiac: még így is drámai a zuhanás

Portfolio
Egyes piaci szereplők kitörő örömmel fogadták az amerikai munkaügyi tárca pénteki jelentését, miszerint csökkent a munkanélküliségi ráta és alig pár ezren veszítettek el állásukat novemberben. Az USA munkaerőpiacának jelenlegi helyzete más megvilágításba kerül, ha azt az előző recessziós időszakok teljesítményéhez hasonlítjuk.

Óriási meglepetést hoztak az amerikai munkaerőpiaci adatok pénteken: a várt stagnálással ellentétben novemberben esést mutatott a munkanélküliségi ráta és csupán 11 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma. A jókora pozitív meglepetést okozó jelentés kapcsán egyes elemzők már fordulópontról beszélnek, mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy még nem lehetünk biztosak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés