Előfizetői tartalom

Karácsonykor jön a fekete leves a Pénzügyminisztériumnak?

Portfolio
Óvatosságra intette a mai ICEG-HBLF gazdaságpolitikai konferencia keretében Oszkó Péter pénzügyminisztert László Csaba volt pénzügyi tárcavezető azzal kapcsolatban, hogy valóban elérhető lesz-e az idei államháztartási hiánycél. László Csaba emlékeztetett arra, hogy 2003-ban a december 10-én megfogalmazott év végi hiányprognózis a tényhez képest 0.4%-pontot tévedett negatív irányban.

Oszkó Péter pénzügyminiszter jelzése szerint a kormány 3.9%-os GDP-arányos államháztartási hiánycélja kapcsán az előrejelzések mostanára nagyjából egy 0.1-0.2%-pontos esetleges deficittúllépésre szorítkoztak. László Csaba volt pénzügyminiszter szerint azonban két főbb tényező miatt "50-100 milliárd forintnyi eltérés simán lehet" a költségvetésben a deficitcél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés