Előfizetői tartalom

Ez kevés lesz a világ megmentéséhez

Portfolio
Néhány nappal a koppenhágai klímacsúcs előtt a fejlett országok együttes kibocsátás-csökkentési vállalásai csak mintegy felét érik annak a szintnek, amire szükség lenne ahhoz, hogy az iparosodás előtti állapothoz képest a globális hőmérséklet-emelkedés ne haladja meg a 2 Celsius-fokot - hangzott el szerdán egy európai bizottsági háttérbeszélgetésen, amiről a Bruxinfo tudósított.

"Nagyon messze vagyunk még a 25 és 40 százalék közötti célkitűzéstől. Az azonban bizakodásra ad okot, hogy a barcelonai tárgyalássorozat óta egyre több vállalás hangzik el mind a fejlett, mind pedig a fejlődő országok részéről; bízunk abban, hogy az állam- és kormányfők az eddigi vállalásoknál jóval nagyobb számokkal érkeznek majd Koppenhágába" - közölte a Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés