Előfizetői tartalom

Tovább nőtt a munkanélküliség Magyarországon (2.)

Portfolio
A gazdasági válság miatti elbocsátások folytatódtak az őszi hónapokban is Magyarországon, amelynek eredményeként augusztus-október átlagában már 440 ezer munkanélkülit regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal, ami 10.5%-os munkanélküliségi rátának felel meg. Egy hónappal ezelőtt még 10.3%-os, egy évvel ezelőtt 7.7%-os rátáról beszélhettünk.

Idén augusztus-októberben a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 789 ezer fő, a 15-64 éves foglalkoztatottaké 3 millió 758 ezer fő volt. Utóbbi adat 125 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, azaz a válság kirobbanásakor volt. Az erre a korcsoportra számított, már korábban is nagyon alacsony foglalkoztatási ráta egy év alatt 1.6 százalékponttal 55.6%-ra csökkent.Elbocsátások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés