Előfizetői tartalom

Csökkentette inflációs előrejelzéseit az MNB

Portfolio
2010-re és 2011-re az augusztusinál kissé alacsonyabb éves pénzromlási ütemet jósol a Magyar Nemzeti Bank szakértői stábja a most elkészült inflációs jelentésben. Eközben a gazdasági pályában csak csekély mértékű módosítást hajtott végre. A közép távon javuló inflációs és változatlan gazdasági növekedési kilátások összességében bizonyára lényeges szerepet játszottak abban, hogy ma ismét 50 bázispontos kamatcsökkentésről határozott a testület, illetve szélesítette az alapkamat körüli ún. kamatfolyosót is.

Elkészült a Magyar Nemzeti Bank szakértői stábjának friss inflációs jelentése, amelyből a mai kamatdöntés indoklásával együtt csak a fő számokat ismertette:Amint már egy hete ismert: a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság szakértői delegációjával egyetértésben az eddigi 0.9%-osról 0.6%-ra mérsékelte a magyar kormány (az MNB-vel összhangban) a jövő évi recesszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés