Előfizetői tartalom

Most kiderül, hol az erő - FT Lengyelországról

Portfolio
Vegyes előérzetek övezik Lengyelországot. Az egyik tábor szerint csak lassult a növekedés, a következő években Lengyelország Európa egyik leggyorsabban növekedő gazdaság lesz, a másik tábor óvatosabb, és azt mondja, 2010 azért nehéz év lesz. Bármilyen kihívó a jövő, a hatalmas lengyel piac új lehetőségek elé néz, van például hová fejlődnie a pénzügyi szektornak, hiszen a 38 milliós lakosság 30%-ának nincs rendszeres banki kapcsolata - írja a Financial Times.

Lengyelország megúszta a recessziót, és a legtöbb előrejelzés szerint jövőre 2% körüli reál GDP növekedésre számíthat. Nem csoda hát, ha a lengyel mostanában a bezzegország. Óvatosabb, vagy ha úgy tetszik, realistább hangok még mindig vannak. Jacek Siwicki, az Enterprise Investors - a legnagyobb lengyel befektetési vállalat - elnöke szerint a prognózisuk a jövőre inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés