Előfizetői tartalom

H1N1: itt mindent megtudhatsz a vírusról

Portfolio
A 46. héten 32%-kal nőtt az influenza tünetekkel orvosokhoz fordulók száma - jelentette be a kormányülést követő sajtótájékoztatón Falus Ferenc. Az országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint Pest, Heves, Győr és Szabolcs megyében van a legtöbb megbetegedés. Korábban az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetője már bejelentette, hogy a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz (a járványküszöb a heti 20 ezer megbetegedés). A kormányszóvivő a sajtótájékoztatón közölte: új aloldalt indítottak a lakosság jobb informálásának érdekében.

Kapcsolódó cikkünk2009.11.18 13:19 Már biztos: elérte az influenzajárvány MagyarországotFalus Ferenc azt is elmondta, hogy a betegeknek az összetétele hetek óta igen stabil. A betegek 29%-a gyerek, 43%-a 15 és 34 év közötti, 22%-a 35 és 59 év közötti. A 65 év felettiek aránya a betegek között változatlanul alacsonynak mondható, 5.7% - sorolta az adatokat Falus. Múlt héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés