Előfizetői tartalom

H1N1: adómentes juttatás az oltás

Portfolio
A parlament által 2009. november 9-én elfogadott, a köztársasági elnök által november 16-án aláírt törvény, az egyéni vállalkozókról és egyéni cégekről tartalmazza azt a módosítást, miszerint a védőoltás adómentes természetbeni juttatásnak minősül, amelyet a törvényalkotó visszamenőleges hatállyal 2009. január 1.-től léptet hatályba - áll az RSM DTM közleményében. "A munkaadót sem személyi jövedelemadó, sem pedig járulékfizetési kötelezettség nem terheli, a szabályozás nemcsak a vakcina ellenértékére, hanem a védőoltás beadásáért felszámított ellenértékre is vonatkozik" - hívja fel a szabályozás változására a figyelmet az RSM DTM szakértője.

Az egészségmegőrzés illetőleg a munkavállalók egészségével kapcsolatos preventív programok egyre inkább a munkáltatók figyelmének középpontjába kerülnek. Nem véletlen ez, hiszen a vállalatok sikeressége nagyban függ a munkavállalók egészségétől, az aktívan, betegségtől mentesen munkában töltött időtől, s egy esetlegesen szélesebb körben megjelenő H1N1 vírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés