Előfizetői tartalom

Oszkó meggyőzte az IMF-et - most nem kérünk több pénzt (3.)

Portfolio
Az elmúlt másfél hét során folytatott tárgyalások alapján nem változtatta (azaz nem emelte) meg az idei, illetve a jövő évi 3.9%-os, illetve 3.8%-os GDP-arányos államháztartási hiánycélokat a magyar kormány, egyetértésben a nemzetközi hitelcsomagot nyújtó szervezetekkel - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Oszkó Péter. Ez azért érdekes, mert két hete az Európai Bizottság 4.1 százalékos hiányprognózist fogalmazott meg és az IMF felől is érkezett olyan jelzés, hogy néhány tized százalékpontos mértékben elvétheti a kormány az idei deficitcélt.

A sajtótájékoztatón elhangzott további fontos részletek:Kapcsolódó cikkünk2009.11.16 16:32 Karvalits: folytatódhat az óvatos monetáris lazítás2009.11.16 16:05 Nem menne bele 7%-os deficitbe az IMF és az Európai Unió (2.) A pénzügyminiszter azt is elmondta: az idei évi GDP-visszaesés mértékét továbbra sem változtatják meg a magyar hatóságok, de - egyetértésben a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés