Előfizetői tartalom

Elképesztőt bukott a lakosság - a devizahitelezés halott

Portfolio
Az államadósság csaknem elérte a GDP 80%-át, a deficitcél elérése egyre hihetetlenebbnek tűnik, a háztartások jobb híján javítottak megtakarítási helyzetükön, öt év után újra a forinthitelek futnak jobban Magyarországon. Dióhéjban így lehet összegezni a ma megjelent előzetes pénzügyi számlák főbb tanulságait, amiből szokás szerint igen sok minden kiderül a hazai gazdasági helyzettel kapcsolatban.

Ebből hogyan lesz 3,9 százalék? Az előzetes adatok szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye a harmadik negyedévben 6,6 százalékos volt, az utolsó négy negyedév adata pedig 6 százalék. A recesszió alaposan próbára teszi a költségvetési egyensúlyt: így már igen nagy fantázia kell az idei évi 3,9 százalékos GDP-arányos hiánycél teljesülésének elképzeléséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés