Előfizetői tartalom

Elkerülhető lehet az újabb visszaesés - állítja a jósprofesszor

Portfolio
Elkerülhető a globális gazdaság W-alakú lefutása (vagyis egy újabb gazdasági visszaesés bekövetkezése), amennyiben a döntéshozók megfelelően vonják ki a válság leküzdése érdekében tett rendkívüli intézkedéseket - nyilatkozta Nouriel Roubini. A New York Egyetem közgazdász professzora szerint a következő években a fejlett országok többsége potenciális növekedési üteme alatt fog bővülni.

Remélhetőleg, amennyiben a döntéshozók nem követnek el újabb gazdaságpolitikai hibákat azzal, hogy túl korán, illetve túl későn alkalmazzák a kilépési stratégiákat, akkor elkerülhetjük az újabb recessziót - jelentette ki az RGEMonitor elnöke Tel Avivban egy csütörtöki konferencián a Reuters tudósítása szerint. A hírügynökség Nouriel Roubini kapcsán megjegyzi, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés