Előfizetői tartalom

Most már biztos: a németeknél és a franciáknál is véget ért a recesszió

Portfolio
Most már biztos, hogy a recesszió Németországban és Franciaországban is véget ért. A ma reggel napvilágot látott adatok szerint 2009 harmadik negyedévében a francia és a német gazdaság egyaránt növekedni tudott, a német 0.7, a francia pedig 0.3 százalékkal. Bár ezek az értékek alúlmúlják az elemzői várakozásokat (a prognózisokban 0.8, illetve 0.7 százalék körüli értékek szerepeltek), szomorkodásra nincsen ok, hiszen ebben az évben már a második olyan negyedévet tudhatják maguk mögött a németek és a franciák, amikor negyedéves alapon pozitív növekedési dinamikáról számolhattak be a statisztikai hivatalok.

A német és a francia gazdaság a legjobban teljesítők közé tartozik az eurozónában. Míg a két ország statisztikai hivatalának adatai szerint a növekedés dinamikája a második negyedévhez hasonlóan a harmadikban is pozitív volt, a spanyolok - csak, hogy a nagyok közül említsünk egyet - igen súlyos problémákkal küzdenek. A jó teljesítmény egyértelműen a külső kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés