Előfizetői tartalom

Ferdít a hivatal, hogy a pánikszerű olajár emelkedést elkerüljük?

Portfolio
Elsősorban amerikai nyomásra a valóságosnál szebb képet festenek az IEA által közzétett olajpiaci prognózisok a kínálati oldal jövőbeli állapotát illetően. A Guardian által megkérdezett, neve elhallgatását kérő hivatali szakember szerint az adatok elferdítésére azért került sor, hogy elkerüljék a realitások által okozni vélt vételi rohamot a nyersanyag piacán.

Sokkal közelebb van a világ ahhoz, hogy elapadjanak az olajtartalékok, mint amit a nagy olajpiaci hivatalok prognózisaiban olvashatunk - állítja a Guardian. Az IEA (International Energy Agency) egyik senior hivatalnokának elmondása szerint elsősorban amerikai nyomásra becsülték alul az olajpiacon várható szűkösség mértékét. Annak érdekében ugyanis, hogy a pánikszerű olajpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés