Előfizetői tartalom

Egy kis optimizmus költözött a baltiakba

Portfolio
Mind a lett, mind a litván jegybank javított a gazdaság teljesítményének idei és jövő évi előrejelzésén. Ugyanakkor tegnapi döntésével változatlanul hagyta az irányadó rátát a lett jegybank, az irányadó kamat továbbra is 4%. 2010-re vonatkozóan már mind a két bank határozattan optimistább - több százalékponttal feljavították az előrejelzést - a nyáron kiadott prognózisukhoz képest.

2010-ben 2-2,5%-kal zsugorodhat a gazdaság az ideihez képest - áll a lett jegybank tegnap kiadott előrejelzésében, ez jóval kedvezőbb a kormány által várt -4%-nál, de annál is, amit az Európai Bizottság héten kiadott őszi prognózisában kihozott (szintén -4% jövőre). A Bizottság szerint Lettország és Litvánia az utolsók közt jön majd ki a recesszióból.A lett parlament...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés