Előfizetői tartalom

Emelkedik az olaj az adatok hatására

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai EIA a múlt heti olajkészletek alakulását. Ezek szerint a nyersolajkészletek 4 millió hordóval, a benzinkészletek 300 ezer hordóval estek, a dízel és fűtőolajat tartalmazó készletek 400 ezer hordóval kerültek lejjebb. Az adatok hatására az olajár 1.6%-os pluszba, 80.7 dollárra ugrott.

A Platts által megkérdezett elemzők a nyersolajkészletek 1.3 millió hordós, a benzinkészletek 800 ezer hordós emelkedésére számítottak, míg a dízelt és fűtőolajat tartalmazó készletek esetében 1 millió hordós csökkenést. Az olajár hirtelen megugrása talán nem is csoda, láthatjuk, hogy az elemzők a nyersolaj és benzinkészletekben is emelkedést vártak, miközben például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés