Előfizetői tartalom

Bő éves csúcs az amerikai munkaerőpiacon - Tovább mérséklődött az elbocsátási hullám

Portfolio
203 ezer fő veszítette el állását októberben az Egyesült Államokban, ami megegyezik az elemzők által prognosztizált értékkel - derül ki az ADP legfrissebb jelentéséből. A foglalkoztatottak számának csökkenése így némiképp lassult a szeptemberi (felülvizsgált) 227 ezres értékről. A márciusi csúcs óta (amikor 708 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma) töretlen a javulás az ADP jelentése szerint.

A foglalkoztatottak számának 203 ezres csökkenése kedvező adatnak mondható annak fényében, hogy legutóbb tavaly júliusban volt ilyen alacsony az egy hónapban tapasztalt elbocsátási hullám. Az ADP jelentéséből az is kiderül, hogy felülvizsgálták a szeptemberi adatot, a korábbi 254 ezres elbocsátás helyett 227 ezren kerültek utcára két hónappal ezelőtt. A termelő vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés