Előfizetői tartalom

Kórházbezárásokra és vizitdíjra van szükség (Skultéty László)

Portfolio
Az egészségügy minden szereplőjében megfogalmazódik a cselekvés igénye. Mindenki változást akar (a beteg ma várakozik, így csökken a gyógyulás esélye; aki fizet, az kevesebbet akar; az egészségügyi dolgozók eleget akarnak keresni és kiszámítható életpályát szeretnének; a fenntartó és a kormány célja, hogy szavazatot hozzon vagy ne vigyen a rendszer), ám a célok divergensek, sőt némelyek között trade-off áll fent - jelentette ki Skultéty László, GKI-EKI Egészségkutató Intézet ügyvezető igazgatója. A közgazdász a Világgazdaság egészségügyi konferenciáján azt is elmondta, hogy a co-payment bevezetését elkerülhetetlennek látják.

A belső tartalékok zsugorodása következtében egyre nagyobb a szakmai és politikai kockázat - mondta Skultéty, aki szerint a cselekvés szükségességét támasztják alá a kiüresedő kórházak, a kiüresedő ellátások, a romló emberi erőforrás megtartó képesség. Az egészségügyi szakember több tennivalót is felsorolt a magyar egészségügy válságának kezelése céljából:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés