Előfizetői tartalom

Az egészségügy válságának következményei

Portfolio
Az egészségügy elhúzódó, mély és összetett válságban van - jelentette ki Rácz Jenő, a Veszprémi Csolnoky Ferenc kórház főigazgatója, aki a Világgazdaság tegnapi konferenciáján az egészségügy, a gazdaság és a politika egymásra utaltságáról is beszélt. A Kórházszövetség leendő elnöke szerint ez a válság egyszerre pénzügyi, politikai, szakmai, morális és bizalmi. Prof. Dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtöki előadásában kiemelte, hogy az oktatás és az egészségügy fejlesztése nélkül nem lehet kilábalni a válságból. Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke pedig azt mondta, hogy az egészségügyi szolgáltató-hálózat nem tud mást tenni, csak a túlélésért küzdeni. A konferencia előadói egyetértettek abban, hogy szemléletváltásra van szükség a magyar egészségügyben.

Kapcsolódó cikkünk2009.09.30 09:30 Megbuktak az eddigi átalakítások - Szemléletváltásra vár az egészségügy Az egészségügy válságának súlyos következményei Rácz Jenő az Egészségügyi Baráti Társaság megalakulásának egyik okaként a jelenlegi válságos helyzetet említette és hozzátette: Magyarországon nincs politikai konszenzus, hiányzik a hosszú távú stratégia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés