Előfizetői tartalom

Ráugrottak a spekulánsok az olaj piacára!

Portfolio
A 80 dolláros szinteken stagnál a WTI típusú olaj decemberi határidős árfolyama, miközben a Goldman elemzője év végére továbbra is 85 dolláros szinteket tart elképzelhetőnek. A gazdasági folyamatok javulásával ismét érkeznek az egyre magasabb szinteket prognosztizáló olajár jóslatok, így talán nem is csoda, hogy az OPEC főtitkára egy esetleges decemberi kvótaemelést is a lehetőségek között tart számon. A hangulat hűtésére szükség is lehet, hiszen a spekulatív jellegű vételi pozíciók száma múlt héten új csúcsra futott a NYMEX-en.

Úgy tűnik a gazdasági helyzet javulásával a nagy elemzőházak nem sokat tétlenkednek a magasabb olajár várakozások megfogalmazásával. A piac zászlóshajójának számító Goldman elemzője az idei év végi 85 dolláros árfolyam várakozását ismét megerősítette, sőt a jövő évre átlagosan 110 dolláros olajárat vár.Az optimista nézőpont a feltörekvő országok felőli erős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés