Előfizetői tartalom

Demszky hirtelen távhődíjat csökkentett

Portfolio
Legkorábban 2010. január elsején, míg legkésőbb január 15-én csökkenhet a távfűtés áfája - mutat rá a parlament előtt lévő módosító indítvány, illetve egyéb tényezők alapján a Népszabadság. A szocialista frakció javaslata szerint az áfa-kulcs 5 százalékra csökkentésének költségvetési egyenlegrontó hatását a büdzsé céltartalékából fedeznék.

Annak előfeltétele, hogy már január elsejétől mérséklődjön az áfa-kulcs, meg kell érkeznie az Európai Unió jóváhagyásának - a távhőáfa alacsonyabb kulcsba sorolásához ugyanis kell Brüsszel igenlése. Akkor sem késik sokat az adócsökkentés, ha az EU nem reagálna a magyar kezdeményezésre (hasonló történt egyébként idén nyáron, amikor 18 százalékra mérséklődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés