Előfizetői tartalom

Meglepően jó ipari adatok érkeztek az USA-ból!

Portfolio
Az ipari termelés immáron harmadik hónapja emelkedik az USA-ban - derül ki a Fed frissen napvilágot látott jelentéséből. Szeptemberben a termelési volumen 0.7 százalékkal volt magasabb, mint egy hónappal korábban, ami számos más reálgazdasági adathoz hasonlóan arra utal, hogy a recessziónak vége. A +0.7 százalékos érték pozitív meglepetésként érte az elemzőket, tekintettel arra, hogy prognózisaikban ennél alacsonyabb (+0.2 százalék körüli) értékek szerepeltek.

Az autók, a fémek és a high tech termékek kereslete egyaránt nőtt, így az elmúlt negyedévben összesen 5.2 százalékkal emelkedett az ipari termelés. A válság kirobbanásától számítva egyetlen olyan negyedév sem volt, amelyben ilyen gyorsan nőtt a termelési volumen - derül ki a Fed statisztikájából.Annak ellenére, hogy az adatok jobbak lettek a vártnál, az euro/dollár árfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés