Előfizetői tartalom

Dagad az Egészségbiztosítási Alap hiánya

Portfolio
Az első kilenc hónapban az Egészségbiztosítási Alap hiánya meghaladta a 100 milliárd forintot, amelyhez a szeptemberi hónap 19 milliárd forintos deficittel járult hozzá. Az év kilencedik hónapjában a magas hiányért egyértelműen a bevételi oldal volt okolható, ugyanis a kiadások összességében az augusztusi hónap után ismét az előirányzatnál kedvezőbben alakultak.

A tervezettől lényegesen kedvezőtlenebb egyenleg - a gyógyító-megelőző, a gyógyászati segédeszköz és a pénzbeli ellátások időarányost meghaladó kiadásai mellett - alapvetően a járulékbevételek elmaradásának tulajdonítható - indokolja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a jelentős hiányt legfrissebb jelentésében.A szeptemberi hónapban produkált 95.5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés