Előfizetői tartalom

Magyarországgal indult a reggel a CNBC-n: Bajnai üzent a befektetőknek (2.)

Portfolio
Magyarország világos üzenetet küldött a piacok számára: megértette a válság következményeit és helyreállítja az egyensúlyt a gazdaságban. Az Európai Unióban jelenleg példa nélküli állami kiadáscsökkentést valósítottunk meg - magyarázta Bajnai Gordon miniszterelnök a CNBC reggeli műsorában és kiemelte: idén 3.9%-os, jövőre 3.8%-os GDP-arányos költségvetési hiányt produkálhat Magyarország. A magyar miniszterelnök a héten a Financial Times-nak is kifejtette véleményét: szerinte Magyarország már nem fertőző.

A költségvetési egyensúly helyreállításának köszönhetően Magyarország visszanyerte a befektetők bizalmát, Bajnai szerint erre jó példa a júliusban lebonyolított magyar eurókötvény kibocsátás valamint a Richter kötvények sikeres jegyzése. A miniszterelnök az angol gazdasági hírcsatornán azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg nem használjuk az EU és az IMF által biztosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés