Előfizetői tartalom

Rekordhiány az USA-ban - Mit tesz most Obama?

Portfolio
A 2008-2009-es fiskális évet az elmúlt évtizedek legnagyobb, 1400 milliárd dolláros hiányával zárta az amerikai költségvetés - derül ki a Congressional Budget Office (Kongresszusi Költségvetési Hivatal) tegnap napvilágot látott jelentéséből. A 2009-2010-es kilátások egyelőre bizonytalanok, tekintettel arra, hogy még nem született döntés arról, hogy lesz-e újabb gazdaságélénkítő csomag és ha igen, akkor mekkora.

A százmilliárdos nagyságrendeket öltő gazdaságélénkítő intézkedések és a csökkenő adóbevételek miatt a 2008-2009-es évet háromszor akkora (a GDP 9.9 százalékának megfelelő) hiánnyal zárta az amerikai költségvetés, mint egy évvel korábban. A hiány 1945 óta nem volt ekkora. A Congressional Budget Office jelentése szerint a recesszió következtében egyetlen év alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés