Előfizetői tartalom

Székely: jövő héten kiadhatják az oltóanyag-engedélyt a 3-18 éveseknek

Portfolio
Várhatóan a jövő héten a 3-18 éves korosztály, majd ezután a 6 hónapos és 3 év közöttiek új influenza oltóanyagának forgalomba hozatali engedélye is kiadható lesz. Erről Székely Tamás beszélt hétfőn a parlamentben. Közben az Országos Gyógyszerészeti Intézet főigazgatója az MR1-nek elmondta: biztonságos az új influenza elleni magyar vakcina.

A szakminiszter újságírók előtt elmondta: az nem elképzelhető, hogy a három év alattiak számára ne legyen engedélyezett oltóanyag. A klinikai kísérletek eredményeit azonban mindenképpen meg kell várni - tette hozzá az MTI tudósítása szerint. Az egészségügyi miniszter közölte: négy törzskönyvezett vakcina létezik a világon, ezek közül háromnak centrális törzskönyve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés