Előfizetői tartalom

Átállnának dollár elszámolásról a legnagyobb olajpiaci szereplők?

Portfolio
Az Arab öböl menti olajkitermelő országok Kínával, Oroszországgal, Japánnal és Franciaországgal karöltve azt tervezik, hogy dollár elszámolás helyett az olajkereskedelemben egy több devizából álló kosár szerinti elszámolásra álljanak át. A The Independent értesüléseit arab és kínai banki forrásokból is megerősítették a lap állítása szerint. Nem sokkal ezelőtt a szaúdi jegybank elnöke cáfolta a The Independent értesüléseit, és a japán, sőt kuwaiti pénzügyminiszter sem tud titkos egyeztetésekről. A lap által érintettnek megnevezett országok sorra cáfolják a titkos tárgyalások létét.

A titkos megbeszéléseken a fentebb említett országok pénzügyminiszterei és jegybank elnökei találkoztak már Oroszországban, Kínában, Japánban és Brazíliában, hogy megvitassák az olajkereskedelem dollár elszámolásról való váltását. A lap értesülései szerint az országok egy japán jenből, kínai yüanból, euróból, aranyból, és a Szaúd Arábia-AbuDhabi-Kuwait-Qatar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés