FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Tudunk mi spórolni, ha nincs pénz

Portfolio
Az idén a második negyedévben tovább folytatódott a magyar gazdaság kényszerű alkalmazkodása, aminek következtében látványos fordulatot vett a külfölddel szembeni pozíciónk. A háztartások is jól jártak, mert miután 2008 végén, 2009 elején hitelállományuk értéke óriásit emelkedett, most az átértékelődés már jelentős korrekciót hozott.

A mély recesszió, a kormányzati kiigazítás, de legfőképpen a globális válság okozta tőkehiány következtében a magyar gazdaság külfölddel szembeni finanszírozási igénye eltűnt. Ez nagyjából már a szerdai fizetési mérleg statisztikából is kiderült, a tegnapi pénzügyi számlákból több érdekes szerkezeti sajátosságra is felfigyelhetünk az alkalmazkodási folyamat jellegét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés