Előfizetői tartalom

Javított a magyar hitelminősítés kilátásán az S&P! (2.)

Portfolio
Az eddigi leminősítést valószínűsítő negatívról ma stabilra változtatta a hosszú lejárató magyar államadósságra vonatkozó besorolás (deviza: "BBB-", forint: "A-3") kilátását a Standard and Poor's. A hitelminősítő intézet döntésének bejelentésére azonnal 3 egységnyi forinterősödés következett be az euróval szemben (270.50-ről 267.50-ig), majd megnyugvás jelei tükröződtek.

A bejelentés részletei Három főbb tényezővel indokolta az S&P mai közleményében a kedvező döntését: 1.) A várhatóan tartós fiskális fegyelem csökkenti az államháztartási finanszírozással kapcsolatos kockázatokat a jelentős gazdasági recesszió mellett is. (Az S&P az idei 7%-os GDP-visszaesés után jövőre további 1%-os recessziót vár azaz összhangban van a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés