FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Lassú lesz a globális kilábalás - Mit mond rólunk az IMF?

Portfolio
A tegnap kiszivárgott adatoknak megfelelően javított a világgazdaság kilátásain a Nemzetközi Valutaalap ma megjelent Világgazdasági Kitekintőjében. A friss prognózis az idei évre 1.1%-os recesszióval, míg jövőre 3.1%-os növekedéssel számol a világgazdaságban. A kelet-közép-európai régió jövő évi kilátásait is enyhén felfelé módosította az IMF. Az évente kétszer megjelenő (és két felülvizsgálattal is jelentkező) dokumentum szerint a mély globális recessziót követően a növekedési ráták a pozitív tartományba fordultak. A széles körű állami beavatkozásnak köszönhetően erősödött a keresleti oldal és csökkent a pénzpiacokat övező bizonytalanság és rendszerkockázat - állapítják meg a Valutaalap szakértői, akik figyelmeztetnek: a fellendülés lassúnak ígérkezik és lefelé mutató kockázatok övezik az előrejelzést.

Kapcsolódó cikkünk2009.09.30 12:02 Gyorsabban nőhet jövőre a világ GDP-je, mint eddig gondoltukA júliusi felülvizsgált előrejelzéshez képest szinte csak javuló gazdasági kilátásokkal találkozhatunk az IMF ma nyilvánosságra hozott legújabb prognózisában. Ez alól az USA idei növekedésére vonatkozó jóslat jelent kivételt, a Valutaalap szakemberei ugyanis azzal számolnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés