Előfizetői tartalom

Egy újabb fellángolás az olajpiacon?

Portfolio
A tegnapi igen jelentős, 5.7%-os száguldást követően ma 0.4%-kal korrigált vissza a WTI novemberi határidős árfolyama. A 70 dollárig felkapaszkodó olajárért a várakozásokkal ellentétben csökkenő amerikai benzinkészletek voltak felelősek, a mai árcsökkenést pedig a profitrealizálások és a dollár árfolyamának erősödése hajtják.

Igen jelentős mértékű, közel 6%-os emelkedés bontakozott ki tegnap az olaj árában, miután az amerikai EIA (Energia Információs Hivatal) közzétette a heti rendszerességgel publikálandó készletstatisztikákat.A Platts által megkérdezett elemzők a benzinkészletek 1.2 millió hordós emelkedésére számítottak, azonban a tényadatok 1.7 milliós csökkenést mutattak. Mivel a nyersolaj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés