Előfizetői tartalom

Mekkora többletforráshoz jutnak a kórházak?

Portfolio
Megszületett a megállapodás-tervezet a kórházak szakmai szervezetei és a kormányzat között a keddi tárgyaláson. Az intézmények októberben megkapják a 4,5 milliárd forintot, ezen felül decemberben - a jövő évi költségvetés terhére - többletforráshoz jutnak. Azonban, hogy ez mekkora összeget jelent, egyelőre nem tudni - számolt be a tárgyalás után újságíróknak Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A Népszabadság szerdai számában azt írja: összesen 48.5 milliárd forintot kaphatnak az intézmények.

Továbbá a jelenlegi három havi finanszírozási csúszás két hónapra csökken, azaz a jövő év január közepéig egyhavi pénzt biztosítanak a kórházak részére, szintén a jövő évi büdzsé terhére - tudósít az MTI. A Népszabadság szerdai száma azt írja, hogy a szakmai szervezetek a kórházak által követelt 25,5 milliárd forintnál jóval többet, 48,5 milliárdot szereztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés