FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Megnyugodhatnak a feltörekvő piacok? - Áh, dehogy!

Portfolio
A feltörekvő piacoktól átlagosan elvárt kockázati felár döntő részben a globális kockázatvállalási hajlandóság miatt esett közel a felére az idei második negyedévben, a gazdaságai fundamentumaik ugyanis még romlottak - hívja fel a figyelmet ma kiadott globális pénzügyi stabilitási jelentésében a Nemzetközi Valutaalap. A terjedelmes anyag összefoglaló része hangsúlyozza, hogy emiatt különösen rosszul érintené a feltörekvő piacokat, főként a nagyobb külső finanszírozásra szorulókat, ha újra elromlana külföldön a hangulat. Enélkül is nehéz hónapok elé néznek a feltörekvő (pénzügyi és nem-pénzügyi) vállalati kötvénypiacok, ugyanis mintegy 400 milliárd dollárnyi devizaalapú törlesztés vár rájuk. Az IMF szakértői szerint főként a FÁK-országokban az állam valószínű "hátat fordítása" miatt komoly nehézségekbe fog ütközni mindez, így tovább emelkedhetnek a csődráták.

Az IMF pénzügyi stabilitási jelentésének további fontos részletei:Kapcsolódó cikkünk2009.09.30 11:45 IMF: kisebb lesz a globális bankszektor várható veszteségeDöntő részben a globális kockázati étvágy javulásával (a VIX-index esésének hatásával) magyarázható, hogy az IMF szakértői által készített modell szerint közel a felére (800 bázispont felettről 500 bázispont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés