FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Meglepően jó adat érkezett: felfelé módosították az amerikai GDP-t

Portfolio
A várakozásokkal ellentétben a második felülvizsgálat során nem lefelé, hanem felfelé módosították az amerikai gazdaság második negyedéves növekedési dinamikáját. A kereskedelmi tárca jelentése szerint az április-júniusi időszakban a korábban jelzettnél (1.0%) kisebb, 0.7 százalékos volt a visszaesés. A -0.7 százalékos érték jókora pozitív meglepetést okozott, tekintettel arra, hogy az elemzők többsége 1.2 százalékos visszaesésre számított.

A második negyedévben a fogyasztás mellett a beruházás és az export is csökkent ugyan, de a korábban jelzettnél kisebb mértékben (10.6 százalék helyett 9.6 százalékkal, illetve 5.0 százalék helyett 4.1 százalékkal). Részben ez, részben a kormányzati kiadások megurása magyarázza azt, hogy a kerskedelmi tárca felfelé (-1.0%-ról -0.7%-ra) módosította az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés