Előfizetői tartalom

A vállalatvezetők még nem hisznek a fellendülésben (Deloitte)

Portfolio
Elkészítette első régiós gazdasági hangulat felmérését a Deloitte. A felmérés keretében a nyár folyamán 190 nagyvállalat vezetőjét vagy pénzügyi vezetőjét kérdezték meg a következő 6-12 hónap kilátásairól. A kutatás területe Magyarország, Románia, Lengyelország, Horvátország, Csehország és Szlovákia volt. A hangulatindex inkább óvatosságot és pesszimizmust tükröz, kumulált értéke 97 (0 és 200 közötti skálán), ám a Deloitte a válaszokból úgy látja, hogy a pozitív jelek és némi optimizmus is jelen van a vállalatok gondolkodásában. A mostani eredmény képezi a második, decemberi felmérés benchmarkját, azaz összehasonlítási alapját.

Gazdasági lehetőségek A felmérésben megkérdezettek 40%-a borúsan tekint az elkövetkezendő hat hónapra, és csak valamivel több mint a válaszadók negyede hisz a következő féléves általános gazdasági fellendülésben. A legsötétebb várakozások Horvátország, Csehország és Szlovákia válaszadóitól jöttek, míg a Lengyelország kis többséggel optimista volt.Vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés